Inlocuire kit ambreiaj si volanta

Inlocuire kit ambreiaj si volanta

Orice cutie de viteze manuala foloseste un kit de ambreiaj. Rolul acestuia este sa faca legatura intre motor si cutia de viteze, care trimite mai departe puterea catre roti. In timp, datorita uzurii normale sau, in unele cazuri, datorita unei utilizari incorecte, componentele kitului de ambreiaj se uzeaza si necesita inlocuire. Un ambreiaj uzat creeaza disconfort soferului la schimbarea treptelor de viteza, la plecarea de pe loc, etc. si in anumite cazuri poate sa duca la imposibilitatea de folosire a masinii. Contacteaza-ne pentru o oferta personalizata si noi vom avea grija ca masina ta sa fie pregatita in orice moment pentru drum.

 • Inlocuire disc ambreiaj
 • Inlocuire placa presiune ambreiaj
 • Inlocuire rulment presiune ambreiaj
 • Inlocuire volanta (dupa caz)
 • Inlocuire simering palier (dupa caz)
 • Inlocuire cilindru receptor (dupa caz)
 • Inlocuire pompa ambreiaj (dupa caz)
 • Aerisire circuit ambreiaj
 • Inlocuire lichid de frana (dupa caz)

Trei semne ca trebuie sa schimbi kitul de ambreiaj al automobilului tau

Multi oameni stiu ca in componenta tehnica a autovehiculelor se regaseste si ambreiajul si ca acesta trebuie schimbat uneori. In mod natural, intrebarea care ia nastere de aici este cand anume trebuie schimbat ambreiajul? Din nefericire, nu exista un raspuns exact. Durata de viata a unui ambreiaj poate varia foarte mult, fiind influentata de tipul automobilului, de modul in care acesta este condus si chiar si de climatul in care este condus. Dar, in loc de a incerca sa identificam cat de mult ar trebui un ambreiaj sa reziste, ar fi mai simplu de spus ca este foarte probabil ca pana si in cazul unui automobil bine întretinut sa fie nevoie, la un moment dat, ca aceasta componenta sa fie inlocuita. Astfel, o directie mai utila este identificarea unor indicatori care sa sugereze ca ambreiajul ar trebui sa fie schimbat.

Zgomote neobisnuite aparute la cuplarea sau decuplarea ambreiajului sunt, de regula, primele simptome ale defectiunii sale. In general, acestea sunt provocate de rulmentul de presiune, dar alte cauze ale sunetelor nefiresti pot fi: uzura volantei cu masa dubla, deformarea discului de ambreiaj sau chiar si un defect provenit ca urmare a montajului incorect.

Patinarea ambreiajului

Este unul dintre primii indicatori ai faptului ca ambreiajul automobilului are probleme. Ceea ce va observa soferul este ca, desi apasarea pedalei de acceleratie duce la o crestere a numarului de rotatii al motorului, acest fapt nu influenteaza intr-un mod optim viteza de deplasare a automobilului. Practic, transmisia nu mai este conectata la motor la fel de bine precum ar trebui in mod normal, iar rezultatul este ca puterea acestuia nu este transmisa la fel de eficient catre rotile autovehiculului.

Dificultate la schimbarea vitezelor

Un alt caz in care inlocuirea kitului de ambreiaj ar trebui luata in considerare este atunci cand observam complicatii la trecerea de la o treapta de viteza in alta. Dificultatea utilizarii vitezei de marsarier sau a oricarei alte viteze reprezinta alte simptome care pot sugera o uzura a ambreiajului unui automobil.

Pozitia pedalei de ambreiaj

Este posibil ca ambreiajul masinii tale sa trebuiasca sa fie inlocuit in cazul in care cursa pedalei de ambreiaj este foarte mica. Ar trebui sa fie o distanta de aproximativ 2-4 centimetri in care pedala sa fie apasata pana cand ambreiajul sa inceapa sa fie decuplat. Desi o modificare a pozitiei pedalei de ambreiaj este un indicator al unor posibile defectiuni, asta nu inseamna ca acesta va ceda imediat.

Inlocuirea kitului de ambreiaj este o operatiune complexa si anevoioasa. Aceasta presupune separarea motorului de cutia de transmisie, pentru a se avea acces la piesele din componenta ambreiajului. Atelierul AutoHut pune la dispozitie atat posibilitatea de a achizitiona un kit complet de ambreiaj, cat si doar anumite piese din componenta acestuia. De asemenea, service-ul nostru ofera servicii de diagnosticare a automobilului si de inlocuire a kitului de ambreiaj.

Sfaturi de prevenire a problemelor cu ambreiajul

 • Nu demara de pe loc intr-o treapta de viteza superioara.
 • Pedala trebuie apasata complet, “pana la podea” la schimbarea treptelor de viteza si apoi, eliberata treptat.
 • Cat timp astepti culoarea verde a semaforului, nu tine ambreiajul apasat.
 • Evita suprasolicitarile ambreiajului, la urcare in pante abrupte sau la tractarea altei masini, precum si la mersul pe suprafete alunecoase (zapada si polei, nisip).
 • Angreneaza ambreiajul la turatie cat mai mica a motorului.
 • Pentru a nu aparea defecte de montaj, kitul de ambreiaj se schimba doar de catre specialisti, intr-un service auto de incredere.

Care sunt semnele unui ambreiaj uzat?

Discul de ambreiaj, placa si rulmentul de presiune sunt piese auto din categoria consumabilelor, fiind totodata si cele cu cea mai mare durata de viata din intreg ansamblul ambreiajului.

In cazul in care ambreiajul prezinta semne de uzura avansata, adica atunci cand componentele sale s-au deteriorat complet, va fi nevoie de achizitionarea unui kit de ambreiaj. Uzura excesiva a ambreiajului se manifesta prin mai multe semnale specifice, printre care:

Operatiuni conexe

Schimb ulei cutie viteze automata
Schimb ulei cutie viteze automata

Intretinerea cutiei de viteze costa intotdeauna mai putin decat reparatia, asa ca noi va recomandam verificarea si inlocuirea periodica a uleiului.

service-04
Schimb ulei si filtre

Orice autoturism are nevoie de o revizie periodica de intretinere prin schimbarea uleiului si a filtrelor

Inlocuire distributie motor
Inlocuire distributie

Daca nu inlocuiesti cureaua de distributie la timp, se rupe si va trebui sa reconditionezi tot motorul

Incarcare freon
Incarcare freon

Pentru o buna functionare a sistemului de AC este recomandata incarcarea cu freon o data pe an.